Střapáči

100 g bezlepkové mouky Schär Mix C
100 g 100% ztuž.tuku ( já jsem dala Lukanu )
100 g mletého kokosu

1 menší celé vajíčko
40 g mletého cukru
na ozdobení čokoládová poleva
– z této dávky uděláme cca 45 kusů ( záleží na tom jak dlouhé střapáče budeme dělat )

  1. Všechny přísady (krom čokolády) musíme mít pokojové teploty
  2. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice
  3. Nachystáme si strojek a budeme protlačovat tvar, který si zvolíme, těsto dáváme po částech a bereme ho přímo z lednice, protože ho potřebujeme hodně ztuhlé ( ve strojku tuk hodně změkne)
  4. Protlačujeme stejně dlouhé tvary (lepší jsou kratší)
  5. Skládáme na plech, který jsme vytřeli papírem od tuku nebo pošplícháme olejem ve spreji
  6. Pečeme v dobře rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova, na plechu necháme chvíli vychladnout (horké se nám bude rozpadat) a potom můžeme z plechu sundávat
  7. Konce máčíme v čokoládě a necháme zaschnout (dáme na vál celofán, na to teprve špejle na které dáváme cukroví namočené v čokoládě. Na vál, se cukroví přilepí a hodně se potom láme, z celofánu všechno krásně sundáte)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *