Šneci na sladko – bezlepkově

na těsto:
500 g bezlepkové mouky Jizerka
3/4 kostky droždí
250 ml vlažného mléka

100 g krystal.cukru
80 g másla nebo hery nebo oleje ( já použila heru )
špetka soli

na náplň:
rozpuštěné máslo, rozinky, mleté ořechy, vanilkový cukr, mletá skořice a krystal. cukr na posypání ( dle chuti možno plnit třebas i uvařeným pudinkem, marmeládou …….   )

  1. Do mísy nachystáme mouku, uprostřed vyhloubíme důlek do kterého rozdrobíme droždí a nasypeme část cukru (stačí 2 polévkové lžíce)
  2. Nakonec nalijeme trochu vlažného mléka
  3. Vidličkou mírně promícháme i s moukou, zakryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut kynout
  4. Poté dolijeme zbývající množství mléka, dosypeme zbytek cukru, přidáme špetku soli a rozpuštěný tuk
  5. Těsto šleháme tak dlouho až se nám nelepí na mísu
  6. Poprášíme mírně moukou a necháme kynout
  7. Nakynuté těsto přendáme na mírně pomoučený vál a rozdělíme na poloviny
  8. Každou polovinu rozválíme na obdélník a potřeme rozpuštěným tukem
  9. Na první polovinu těsta můžeme nasypat ořechy – pomleté najemno
  10. Na druhou polovinu nasypeme rozinky, 1 celý vanilkový cukr a podle chut mletou skořici
  11. Těsto smotáme jako roládu, rozkrájíme na stejně široké plátky
  12. Plátky dáváme řeznou stranou na plech a můžeme ještě posypat krystal. Cukrem
  13. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *