Slaní šneci z listového těsta

1 kelímek pomazánkového másla vhodného pro bezlepkovou dietu
1,5 kelímku od pomaz.másla bezlepkové mouky ( Jizerku )
kečup

nakrájená šunka
nakrájený tvrdý sýr
nadrobno nakrájená zelená petrželka
rozšlehané vajíčko na potření

  1. Aby nám vzniklo bezlepkové lístkové těsto smícháme mouku s pomaz.máslem
  2. Řádně vypracované těsto dáme odpočinout na cca 10 – 20 minut do lednice, poté dáme na mírně pomoučený vál a pořádně rozválíme
  3. Potřeme kečupem a posypeme nakrájenou petrželkou nebo bazalkou, po celé ploše rozložíme tvrdý sýr, na to rozložíme nakrájenou šunku,smotáme jako roládu(motáme pevně)
  4. Smotané krájíme na cca 1 cm plátky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem
  5. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů do zlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *