Bezlepkový pudinkovo-meruňkový koláč

na těsto:
300 g bezlepkové mouky Jizerka
1 prášek do pečiva Dr.Oetker
80 g krystal.cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli

150 g tvarohu
100 ml mléka
100 ml oleje

na náplň:  uvařený vychladlý vanilkový pudink  ( 1 vanil.pudink + 400 ml mléka + krystal.cukr dle chuti )
kompotovené meruňky – odkapané
na potření: rozšlehané vajíčko nebo mléko

  1. Do misky si dáme všechny sypké suroviny
  2. Potom přidáme vše ostatní a zpracujeme v těsto pomocí vařečky
  3. Takto hotové těsto přendáme na vál a ještě zpracujeme do hladkého těsta
  4. Nachystáme si formu na koláč
  5. Polovinu těsta rozválíme do tvaru kruhu
  6. Přeneseme do formy a pěkně zarovnáme kraje na to dáme puding a rozetřeme po celé ploše
  7. Potom naskládáme meruňky
  8. Druhou polovinu těsta také rozválíme do kruhu a rádýlkem krájíme stejně široké pásy
  9. Pruhy po jednom přenášíme na koláč a tvoříme tak mřížku
  10. Protože nám trošku těsta zbylo, tak jsme vykrájeli malé tvary pomocí vánočních vykrajovátek a dali na každý spoj mřížky
  11. Nakonec potřeme vajíčkem nebo mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160stupňů
  12. Vychlazené krajíme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *