Bezlepkový ořechový velikonoční beránek

190 g bezlepkové mouky Jizerka
70 g mletých ořechů
130 g krystal.cukru
60 g rozpuštěného tuku ( můžeme použít Heru )
1 celé vejce

1 žloutek
150 ml teplého mléka
1/3 balíčku prášku do pečiva Dr.Oetker

na zdobení : tuhý sníh ze 3 bílků + 250 g krystal.cukru ušlehaného nad parou

snítka kadeřavé petrželky, červená mašlička,nové koření

  1. Do misky dáme všechny sypké přísady
  2. Do druhé misky dáme vajíčko, žloutek, mléko a tuk a celé to pořádně rozmixujeme
  3. Přidáme všechny sypké přísady a dobře prošleháme
  4. Nalijeme do formy beránka (tato forma je menší) a pečeme zvolna na 160 stupňů dozlatova
  5. Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout
  6. Ušleháme si nad parou tuhý sníh ze 3 bílků + 250 g krystal.cukru
  7. Šleháme tak dlouho až máme sníh tuhy a pěkně bílý
  8. Sníh dáme pomocí lžíce na beránka a rozetřeme po celém těle beránka
  9. Potom pomocí vidličky uděláme náznak kudrlinek
  10. Dáme nové koření jako oči,čumák a pod něho do tlamy snítku kadeřavé petrželky, uvážeme červenou mašličku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *