Bezlepkový opilý izidor

na těsto:
4 vejce
150 g moučkového cukru
150 g másla
1 polévková lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
120 g mletých ořechů
80 g bezlepkové mouky Jizerka

na potření: meruňková marmeláda
ořechová nádivka:

220 g mletých ořechů
4 polévkové lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml rumu
čokoládový krém:
4 vejce
200 g krystalového cukru
2,5 polévkové lžíce kakaa
1 máslo

dále potřebuje čokoládovou polevu

  1. Nejprve si utřeme máslo +cukr+ žloutky
  2. Poté vmícháme mleté ořechy
  3. Do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
  4. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozehřáté troubě dozlatova
  5. Upečené necháme vychladnout, všechny suroviny na ořechovou nádivku smícháme
  6. Vychladlý korpus potřeme meruňkovou marmeládou a na marmeládu rozetřeme ořechovou nádivku
  7. Nakonec uděláme čokoládovou nádivku, dáme do misky vejce, kakao a cukr a šleháme nad parou do zhoustnutí
  8. Takto husté odstavíme z pár a necháme vychladnout
  9. Do vychladlé našlehané pěny nakrájíme měkké máslo a vyšleháme v hladký krém
  10. Krém rozetřeme na ořechovou nádivku a vše dozdobíme čokoládovou polevou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *