Bezlepkový likér z ledových kaštanů

250 ml smetany ke šlehání
3 tyčinky ledové kaštany
4 kostečky čokolády na vaření

1 Salko ( nevařené !!! )
500 ml  rumu

– z této dávky máme 1 litr hotového likéru

  1. Do kastrolku nalijeme smetanu ke šlehání a do ní rozlámeme na malé kousky hořkou čokoládu a všechny 3 tyčinky ledových kaštanů
  2. Zahříváme na ohni za stálého míchání až do rozpuštění čokolád
  3. Jak se nám čokolády rozpustí necháme ještě chvíli povařit a odstavíme z ohně, necháme vychládnout
  4. Do vychladlé směsi nalijeme za stálého míchání Salko(neuvařené!!)
  5. Nakonec nalijeme půl litru rumu
  6. Pořádně promícháme a plníme do sklenice a necháme v lednici řádně vychladit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *