Bezlepkový kynutý knedlík

350g bezlepkové mouky (Jizerku )
250 ml vlažného mléka
1/2 kostky kvasnic

2 čajové lžička cukru
2 polévkové lžíce oleje
hrst neslazených burizonů
1 vejce

  1. Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a kvasnic
  2. ½ mouky a ostatní přísady dáme do misky
  3. Přidáme kvásek a vše smícháme
  4. Přidáme zbytek mouky a řádně promícháme
  5. Těsto přendáme do silikonové formy a necháme nakynout do ¾ obsahu formy
  6. Až nám těsto nakyne ( nesmí překynout, pak knedlík uprostřed klesne a neupeče se) dáme do mikrovlné trouby a pečeme 2x po sobě 4 minuty na 750 W(nebo stupeň II). Mikrovlnku neotevíráme, necháme ustálit cca 1minutu vlny a poté je knedlík hotov.
  7. Vytáhneme z mikrovlny, hned překlopíme na talířek a necháme vychladnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *