Bezlepkový jablkový koláč

na těsto:
150 g bezlepkové mouky Jizerka
1 čajová lžička prášku do pečiva dr.Oetker
40 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 kostky tvarohu
2 polévkové lžíce mléka

3 polévkové lžíce oleje
na špičku čajové lžičky sůl
na náplň:
3 vejce
150 ml 30% smetany ke šlehání
2 polévkové lžíce mletého cukru
– dále potřebujeme jablka

  1. Do mísy si odvážíme všechny sypké suroviny a tvaroh
  2. Přidáme olej a mléko,promícháme a vypracujeme hladké těsto
  3. Na mírně pomoučeném válu rozválíme na placku a přeneseme do vymazané formy na koláč
  4. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců
  5. Každé jablíčko několikrát mírně nařízneme
  6. Nařezanou plochou nahoru skládáme jablka do formy a zaplníme celou plochu
  7. Všechny suroviny na náplň si promícháme, nalijeme na koláč
  8. Takto připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova
  9. Necháme vychladnout a překlopíme a převrátíme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *