Bezlepkový indiánci

– potřebujeme bezlepkové piškoty nebo odřezky když pečeme dort
– sníh z bílků šlehaný nad parou : na 1 bílek dáma 6 dkg cukru, 1 čajovou lžičku Solamylu a pár kapek citr.šťávy

– čokoláda na polití
– postup je velice jednoduchý, využívám ho hlavně když mám hodně bílků nebo když vykrajuji dort a zůstane dost upečeného piškotu

 

  1. Na plech vyskládaný pečícím papírem si nachystáme bezlepkové piškoty nebo si z piškotového plátu, který nám zbyl po vykrojení dortu vykrájíme pomocí vánočního vykrajovátka malá kolečka
  2. Nad parou ušleháme tuhý sníh
  3. Sněhem nazdobíme každé kolečko a dáme do trouby usušit při 140 stupních na 20 – 25 minut
  4. Usušené necháme vychladnout
  5. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládovou polevu
  6. Je dobré rozpouštět čokoládu v hrníčku
  7. Každý indiánek pěkně celý namočíme do čokolády a necháme zatuhnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *