Bezlepkový chléb slunce – bez mléka a bez vajíčka

300 ml vlažné vody
1/2 kostky kvasnic
2 čajové lžičky cukru
300 g bezlepkové mouky Schär mix B
50 g pohankové mouky
1 a1/2 čajové lžičky soli

1 a 1/2 čajové lžičky kmínu
2 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce mletého lnu

na potření : já použila rozmíchané vejce, kdo nemůže použije vodu

na posypání: lněné semínko nebo semínka dle chuti

 

  1. Uděláme kvásek z vody, droždí a cukru
  2. Ostatní suroviny navážíme do misky
  3. Přidáme hotový kvásek
  4. Vymícháme těsto
  5. Přendáme na mírně pomoučenou podložku
  6. Zpracujeme bochánek, který přendáme na vymazaný plech (nebo pečící papír)
  7. Nožem, který namáčíme ve vlažné vodě nakrojíme hvězdici a každý cíp otočíme směrem ven a necháme kynout
  8. Nakynuté potřeme rozšlehaným vajíčkem a cípy posypeme semínkem.
  9. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *