Bezlepkový bílkový chlebíček

na 1 bílek dáme: 10 g rozpuštěného másla
30 g pískového cukru
20 g bezlepkové mouky Jizerka

10 g Solamylu

dále podle chuti nasekané ořechy, rozinky, kandované ovoce, kokos …..

– na větší formu chlebíčku je potřeba 7 bílků, na menší formu stačí 5 bílků

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh
  2. Potom po částech přidáváme cukr a máslo a stále šleháme
  3. Nakonec opatrně zamícháme mouku a přidáme přísady podle chuti a opatrně promícháme
  4. Těsto nalijeme do formy na chlebíček
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě mírně na 150 stupňů dozlatova
  6. Chlebíček z formy vyklopíme a necháme vychladnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *