Bezlepkový, bezmléčný a bezvaječný chléb – neobsahuje ani stopy pšenice ani sóji

450 ml vody
1/ 2 kostky čerstvého droždí
1 – 2 čajové lžičky cukru na kvásek
1,5 čajové lžičky soli ( můžeme dát i trochu víc )

310 g vařených strouhaných brambor
1/2 hrnku najemno nasekané pažitky
cca 350 g bezlepkové mouky Unimix  ( množství mouky záleží na druhu brambor, takže pokud  máme hutnější  brambory, které neobsahují tolik vody dáme cca o 30 – 40 g mouky méně )

 

  1. Kvásek uděláme z vlažné vody, cukru a kvasnic
  2. Ostatní přísady dáme do misky, přidáme vzejitý kvásek a vyšleháme pomocí el.ručního šlehače těsto
  3. Přendáme do vymazané a vysypané skleněné formy, dáme víko a necháme kynout
  4. Po vykynutí do ¾ formy dáme péct do trouby i s víkem (pečeme cca na 150 stupňů)
  5. Asi po pul hodině až má chleba na povrchu nepatrnou kůrku víko odděláme a dále pečeme již bez víka stále na 150 stupních

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *