Bezlepkový 3 bit

na korpus:  30 dkg bezlepkové mouky Jizerka
10 dkg krystal.cukru
1 dcl oleje
2 vejce
250 ml vlažného mléka
2 čajové lžičky kakaa
1 prášek do pečiva Dr.Oetker

na 1.krém:  500 ml mléka

2 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
15 dkg másla
10 dkg mletého cukru

na 2.krém:  1 salko
1 máslo

bezlepkové sušenky
čokoláda

Tato buchta je pracnější, proto Vám zabere více času.

  1. Nejprve si na druhý krém dáme vařit salko ( vaříme 1 a 1/2 hodiny )
  2. Na první krém si uvaříme pudink z 500 ml mléka, 2 vanil.cukrů a 2 vanil.pudinků a necháme vychladnout
  3. Vyšleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky a pořádně vyšleháme do pěny, potom přidáme olej a vlažné mléko a šleháme do pěny
  4. Potom přidáme ostatní suroviny na korpus a lehce zašleháme, vznikne nám hustší těsto
  5. Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů
  6. Hotový upečený korpus necháme vychladnout
  7. Vezmeme si vychladlý uvařený puding a vyšleháme ho spolu s máslem a cukrem do krému
  8. Tento krém nalijeme na vychladlý korpus a po celé ploše rozetřeme
  9. Potom naskládáme po celé ploše bezlepkové sušenky
  10. Vezmeme si uvařené vychladlé salko a máslo a vyšleháme do krému
  11. Krém ze salka rozetřeme na oplatky
  12. Nakonec vše posypeme nastrouhanou čokoládou
  13. Necháme pořádně zatuhnout v ledničce, před podáváním krájíme na řezy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *