Bezlepkové žloutkové rohlíčky

na těsto:
4 vařené žloutky
15 dkg mletého cukru
20 dkg bezlepkové mouky Jizerka

20 dkg bezlepkové mouky Promix Forte
1 tuk Hera  ( celých 250 g )

na slepení: marmeláda

na ozdobení : čokoládová poleva

  1. Všechny přísady na cukroví si odvážíme do mísy a rozdrobíme uvařené vychladlé žloutky
  2. Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici minimálně 1 hodinku
  3. Nachystáme strojek a protlačujeme tvar rohlíčku
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů
  5. Upečené necháme vychladnout a pak teprve sundáme z plechu
  6. Nachystáme si marmeládu a vždy dva rohlíčky slepujeme k sobě
  7. Jeden konec namáčíme v čokoládové polevě
  8. Necháme pořádně ztuhnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *