Bezlepkové zelňáky

1 sklenice zelí ve sladkokyselém nálevu ( 0,7 l )
2 vajíčka
na kostky nakrájená uzenina
sůl

majoránka
česnek
popřípadě pepř dle chuti
na dohuštění bezlepková mouka  (Jizerku )

  1. Obsah sklenice přendáme domísy (jak zelí, tak i nálev)
  2. Přidáme prolisovaný česnek
  3. Přidáme uzeninu + vajíčka
  4. Promícháme, nakonec přidáme trochu majoránky, osolíme a kdo má rád můžeme i opepřit
  5. Nakonec vmícháváme mouku, aby nám vzniklo těstíčko stejné hustoty jako na bramboráky
  6. Lžící dáváme na rozpálený olej malé placky, které smažíme dozlatova po obou stranách

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *