Bezlepkové věnečky

200g bezlepkové mouky ( já používám Jizerku )
špetka soli
1/4 l vody

1 dcl oleje
5 vajec
– tohoto množství udělám cca 60 malých věnečků

  1. Vodu, sůl a olej smícháme a přivedeme k varu
  2. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut
  3. Poté odstavíme z ohně a postupně do horké směsi zašleháváme mouku
  4. Směs necháme chvíli vychladnout
  5. Do takto vychladlé směsi postupně přidáváme 5 vajec
  6. Šleháme tak dlouho až je těsto hladké a lesklé a přestává se lepit na okraje mísy
  7. Poté těstem naplníme zdobičku nebo sáček a stříkáme na předem vymazaný plech stejné věnečky
  8. Pečeme v dobře předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut.Prvních 10 minut roubu vůbec neotvírat, jinak věnečky spadnou
  9. Upečené věnečky necháme vychladnout
  10. Věnečky poté rozkrájíme a plníme žloutkovým krémem (můžeme i máslovým krémem nebo nutelou)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *