Bezlepkové vdolky ze zakysané smetany

500 g bezlepkové mouky Jizerka
200 g zakysané smetany ( 1 kelímek )
1/2 kostky droždí
250 ml mléka

1 vejce
1 čajová lžička soli
2 polévkové lžíce cukru

 

Pokud vynecháme cukr a přidáme více soli, můžeme to použít jako langoše a potřít kečupem a posypat sýrem.

  1. Z droždí, mléka a trošky cukru uděláme kvásek
  2. Do mísy dáme vajíčko, zbytek cukru, sůl a zakysanou smetanu
  3. Vše promícháme,přidáme kvásek
  4. Nakonec po částech přidáváme mouku a pomocí mixéru nebo el.ručního šlehače zpracujeme hladké těsto
  5. Lžíci namočenou v mouce vykrajujeme stejně velké bochánky a vyhazujeme je na mírně pomoučený vál
  6. Ruku si namočíme mírně v mouce a všechny bochánky pěkně zakulatíme
  7. Nakonec je mírně rozmáčkneme a necháme nakynout
  8. Nakynuté bochánky roztáhneme co nejvíce nám to jde a smažíme na rozpáleném oleji
  9. Osmažíme z obou stran

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *