Bezlepkové tvarohovo-čokoládové poháry

1 plechovku ananasu
1 vanilkový puding
2 kostky tvarohu
cukr dle chuti

1 smetana ke šlehání
150 g čokolády
1 čajová lžička rumu ( nemusí být )
1 hrnek vody
na dozdobení šlehačka

  1. Do kastrolku si nalijeme smetanu ke šlehání a přidáme čokoládu, mícháme na mírném ohni
  2. Po rozpuštění čokolády můžeme přidat na dochucení rum a chvíli povaříme. Potom odděláme z ohně a necháme vychladnout ( na plnění do pohárů nesmí být horké)
  3. Do kastrolku slijeme šťávu z kompotovaného ananasu a přivedeme k varu
  4. V hrnku vody si rozmícháme puding a uvaříme z ananasové šťávy puding klasickým způsobem
  5. Uvařený puding necháme úplně vychladnout (můžeme dát do studené vody)
  6. Na dno pohárů dáme ananas a do studeného pudinku přidáme tvaroh a vyšleháme
  7. Nakonec přidáme mletý cukr – každý podle své chuti a ještě jednou pořádně vyšleháme
  8. Hotovým krémem plníme poháry
  9. Střídáme vrstvu tvarohu s čokoládou a můžeme mezi to vždy přidat ještě kousky ananasu
  10. Naplněné dáme ztuhnout do lednice (minimálně na 1 hodinu, aby nám šlehačková čokoláda pořádně ztuhla
  11. Těsně před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a kouskem ovoce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *