Bezlepkové tvarohové koblížky

1 kostka tvarohu ( 250g )
25 dkg bezlepkové mouky Jizerka
4 celá vejce
5 polévkových lžic mléka

špetka soli
1/2 prášku do pečiva Dr. Oetker

na obalení: mletý cukr + vanilkový cukr

( z této dávky uděláme cca 70 kusů  )

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a dostaneme těsto takové hustoty, že se nám pěkně krájí lžičkou
  2. Lžičkou nabíráme malé kousky a dáváme do rozpáleného oleje
  3. Pečeme dozlatova z jedné strany, potom koblížky lžičkou poobracíme, aby se osmažili dozlatova i z druhé strany
  4. Osmažené koblížky dáme na síto chvilku okapat
  5. Obalujeme ve směsi mletého a vanilkového cukru

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *