Bezlepkové trubičky

1 kelímek pomazánkového másla vhodného pro bezlepkovou dietu
1,5 kelímku od pomaz.másla bezlepkové mouky ( já dávám Jizerku )

bílky + cukr na sníh
1 vejce na potření ( kdo nesmí vajíčka potírá vodou )

  1. Aby nám vzniklo bezlepkové lístkové těsto smícháme mouku s pomaz.máslem
  2. Řádně vypracované těsto dáme odpočinout na cca 10 – 20 minut do lednice
  3. Poté dáme na mírně pomoučený vál a pořádně rozválíme
  4. Rádýlkem nakrájíme stejně dlouhé pásy
  5. Namotáme klasickým způsobem na trubičky
  6. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem
  7. Potřeme rozšlehaným vajíčkem (kdo nesmí potírá vlažnou vodou) a pečeme na 170 stupňů dozlatova
  8. Upečené necháme vychladnout
  9. Studené sundáme z trubiček
  10. Nad parou ušleháme tuhý sníh : na 1 bílek dáme 6dkg krystl.cukru
  11. Trubičky z obou stran naplníme a mírně pocukrujeme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *