Bezlepkové sýrové rohlíčky

280 g bezlepkové mouky Promix uni
50 g pohankové mouky
170 g bezlepkové mouky Jizerka + 2 polévkové lžíce na kvásek
1 kostka droždí
100 g taveného sýra vhodného při bzl.dietě
100 ml mléka
300 ml vody

2 čajové lžičky cukru
1 a 1/2 čajové lžičky soli
špetka chlebového koření
2 polévkové lžíce jablečné vlákniny

nastrouhaný tvrdý sýr na posypání

 

– pečivo neudělá hnědou kůrku, z této dávky máme 10 rohlíků nebo 14 bulek

 

  1. Kvásek uděláme z vlažného mléka, droždí, cukru a 2 pol. Lžic mouky Jizerka
  2. Měkký sýr rozmačkáme ve vlažné vodě
  3. Odvážíme si mouky, sůl, koření a jablečnou vlákninu, přidáme hotový kvásek a rozmačkaný sýr a smícháme dohromady
  4. Přendáme na mírně pomoučený vál, pomoučenýma rukama zpracujeme v krásně hladké těsto (protože v něm máme mazlavý sýr je těsto stále trošku lepivé)
  5. Vyválíme váleček a rozkrájíme na stejně velké tvary, každý špalíček rozválíme (do tvaru erbu), smotáme jako rohlík
  6. Skládáme na pečící papír, pokud nechceme klasické rohlíky, děláme bulky. Vše necháme nakynout až nám pečivo zdvojnásobí objem
  7. Potřeme slanou vodou, bulky ještě nahoře dvakrát nařízneme do kříže a potom také potřeme slanou vodou
  8. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme na 180 stupňů až máme křupavou kůrčičku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *