Bezlepkové šlehačková roláda aneb roláda bez mouky

korpus:
5 vajec
10 dkg mletého cukru
2 a 1/2 lžíce kakaa

1 vanilkový cukr

krém:
1 smetana ke šlehání ( šlehačka )
marmeláda

  1. Z 5 bílků vyšleháme sníh
  2. Přidáme cukr a žloutky a šleháme, nakonec přidáme kakao
  3. S kakaem pořádně vyšleháme
  4. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů cca 10 – 12 minut
  5. Horký upečený korpus posypeme vanilkovým cukrem a rychle smotáme, necháme uležet do druhého dne, potom rozmotáme a natřeme marmeládou a na to ušlehanou šlehačku, můžeme také natřít klasickým máslovým krémem, do kterého můžeme v létě nasypat maliny, jahody atd.
  6. Nakrájíme řezy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *