Bezlepkové slané větrníčky

200g bezlepkové mouky (Jizerku )
špetka soli
1/4 l vody

1 dcl oleje
5 vajec
na naplnění potřebujeme pomazánku (vajíčkovou  a z nivy ) na ozdobení okurek a olivy

  1. Vodu,sůl a olej smícháme a přivedeme k varu
  2. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut
  3. Poté odstavíme z ohně a postupně do horké směsi zašleháváme mouku
  4. Směs necháme chvíli vychladnout
  5. Do takto vychladnuté směsi postupně přidáváme 5 vajec
  6. Šleháme tak dlouho, až je těsto hladké a lesklé a přestává se lepit na okraje mísy
  7. Poté těstem naplníme zdobičku nebo sáček a stříkáme na předem vymazaný plech malé větrníčky
  8. Pečeme v dobře předehřáté troubě dozlatova
  9. Necháme vychladnout
  10. Poté rozkrojíme a plníme pomazánkou, slepíme, širokou špičkou uděláme kopeček pomazánky i nahoru a do toho vmáčkneme ozdobu (okurek můžeme dát na větrníčky plněné vaječnou pomazánkou a olivy dáme na pomazánku s nivy)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *