Bezlepkové rohlíky č.2

320 ml vlažné vody
3 polévkové lžíce oleje
2 čajové lžičky soli
250 g bezlepkové mouky Jizerka
250 g bezlepkové mouky Finax zelená nebo Schär B

1 a 1/2 čajové lžičky instantního droždí
1 čajová lžička cukru

na potření: rozšlehané vajíčko s mlékem

– můžeme použít i čerstvé droždí a to půl kostky, ale v tomto případě si musíte napřed udělat kvásek

 

  1. Všechny suroviny odměříme a dáme do mísy
  2. Přidáme vlažnou vodu a pomocí vařečky nebo ručního mixéru vypracujeme těsto.
  3. Rozdělíme na stejné velké díly
  4. Každý díl rozválíme a smotáme, konce k sobě zmáčkneme a ještě celé jednou proválíme ( stejně jako v motaných rohlíkách)
  5. Můžeme tvarovat různé tvary nebo dělat pletýnky a dáme na pečící papír
  6. Dáme pod utěrku a necháme cca 30minut kynout
  7. Nakynuté pomašlujeme vajíčkem a můžeme dle chuti i posypat a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *