Bezlepkové rohlíčky a suky

250 ml mléka
1 vejce
30 g rozpuštěného másla
1/2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička cukru

200 g bezlepkové směsi na chléb ( já použila směs Smutný )
250 g bezlepkové mouky Schär B + 1 pol.lžíce na posypání těsta
50 g pohankové mouky
1/2 kostky čerstvého droždí

na potření: voda nebo rozšlehané vajíčko a na posypání semínka dle chuti

  1. Kvásek uděláme z vlažného mléka, cukru a droždí
  2. Ostatní přísady dáme do misky, přidáme hotový kvásek a promícháme vařečkou
  3. Pomocí ručního el.šlehače promícháme řádné těsto
  4. Těsto přendáme na vál, posypeme jednou pol.lžící mouky a vypracujeme krásné nelepivé těsto
  5. Rozdělíme na menší stejně velké kousky a z každého vyválíme širší váleček.
  6. Zamotáme suk, nebo můžeme vyválet menší placky a motat od kraje do tvaru klasických rohlíků, konce musíme mírně přimáčknout k sobě
  7. Vše naskládáme na vymaštěný plech(můžeme použít olej ve spreji) a pod utěrkou necháme cca 35 – 45 minut kynout
  8. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chut
  9. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *