Bezlepkové řezy obliž prst

na korpus:
3 vejce
1/3 hrnku krystal.cukru
3 polévkové lžíce kakaa
2/3 hrnku bezlepkové mouky Jizerka
1/3 prášku do pečiva dr.Oetker
3 polévkové lžíce vody

krém č.1:

300 ml mléka
1 vanilkový puding
3 žloutky
2/3 moučkového cukru
2/3 kostky másla

krém č.2:
3 bílky
2/3 hrnku krystal.cukru

na posypání : strouhaná čokoláda

  1. Bílky + cukr + voda vyšleháme, přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva a zamícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 160 – 170 stupňů dozlatova
  2. Upečený korpus necháme vychladnout
  3. Nachystáme si mléko + vanil.puding + žloutky a klasickým způsobem uvaříme pudink a necháme vychladnout
  4. Do misky dáme máslo a cukr a utřeme mírně vydličkou
  5. Přidáme vychladlý puding a vyšleháme na hladký krém
  6. Krém rozetřeme na vychladlý korpus
  7. Bílky + cukr(krém č.2) vyšleháme nad parou na tuhý sníh
  8. Tuhý sníh dáme na krém č.1 a rozetřeme
  9. Nakonec moučník posypeme postrouhanou čokoládou a necháme v lednic chvíli ztuhnout ( sníh však úplně neztuhne, při krájení na řezy se mírně táhne)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *