Bezlepkové rafaelo

250 g ztuženého tuku nebo másla
150 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
250 g sušeného mléka

120 g kokosu do těsta + kokos na obalování
40 ks mandlí
– z této dávky uděláme cca 75 – 80 kusů

 

  1. Mandle dáme do vařící vody a spaříme je, potom odstraníme slupky a mandle rozdělíme na půlky(kdo bude chtít do rafaela dávat celé mandle, tak si musí nachystat 75 – 80 kusů mandlí)
  2. Rozpustíme tuk a necháme ho mírně vychladnout, vše ostatní si dáme do misky, potom přidáme tuk a zpracujeme těsto
  3. Z těsta děláme malé placičky, doprostřed dáme půlku mandle a uděláme pěknou kuličku
  4. Hotové rafaelo obalíme v kokosu a skládáme do košíčků, necháme pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *