Bezlepkové preclíky

150g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
90 g rozpuštěného másla
1/2 čajové lžičky soli

2 čajové lžičky vody
90 g nastrouhaného sýra
3 žloutky
na potření: rozšlehané vajíčko
na posypání: mák, sezam, kmín, paprika ……..

  1. Všechny suroviny si dáme do mísy
  2. Vařečkou promícháme a přendáme na vál, kde dopracujeme v hladké těsto
  3. Těsto dáme cca na 15 minut odpočinout do lednice
  4. Rozválíme a vykrajujeme tvary např. pomocí vánočních vykrajovátek
  5. Můžeme použít přímo tvar preclíku a kolečka, tvar se vykrojí do těsta a celé to zůstane ve formičce, takže můžeme krásně přenést na plech, který potřeme olejem
  6. Nad plechem zmáčkneme a celý tvar nám padne přímo na plech, pustíme a opět nám zůstane tvar kolečka nebo preclíku volný a můžeme znovu postupovat stejným způsobem
  7. Potřeme rozšlehaným vajíčkem
  8. Posypeme dle chuti a pečeme v troubě na 150 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *