Bezlepkové plněné croissanty

250 ml mléka
1/2 kostky kvasnic
2 čajové lžičky mletého cukru
5 polévkových lžic oleje
250 g bezlepkové mouky Jizerka

50 g bezlepkové mouky Schär Mix C
1 celé rozšlehané vejce na potření
kmín na posypání

 

  1. Kvásek uděláme z vlažného mléka, cukru a kvasnic
  2. Ostatní přísady dáme do misky, přidáme vzejitý kvásek a vše řádně vyšleháme
  3. Po povrchu poprášíme moukou a zakryjeme utěrkou a necháme cca 10 minut odležet
  4. Poté si vezmeme silikonovou podložku a potřeme ji olejem, ruce si také potřeme olejem a docílíme toho, že se nám těsto vůbec nebude lepit. Poté si dáme na podložku 1/3 těsta a rukou roztáhneme do kulatého tvaru ( kdo nemá silikonovou podložku musí si vál podsypat mokou)
  5. Rádýlkem rozřízneme na osminky ( kdo chce větší krosany tak stačí pouze na šest dílů)
  6. Každý díl naplníme podle své chuti např. šunka+niva

vysočina + tvrdý sýr

klobása + sterilované zelí

  1. Každý díl zabalíme od velké hrany směrem ke špici
  2. Dáme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem, pečeme v rozehřáté troubě na 190 stupňů po dobu cca 15 minut

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *