Bezlepkové plněné bochánky

200 ml mléka
200 g bezlepkové mouky Schär mix B
150 g bezlepkové mouky Jizerka
2 čajové lžičky cukru
2 čajové lžičky soli

1/2 kostky droždí
1 polévková lžíce oleje

na náplň: cibulka, nastrouhaná uzenina a vajíčka, kečup

na potření: rozšlehané vajíčko

na posypání:  amarantová zrníčka

  1. Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a kvasnic
  2. Na cibulce osmahneme nastrouhanou uzeninu, přidáme vajíčko a usmažíme
  3. Všechny suroviny na těsto smícháme, přidáme vzejitý kvásek a vypracujeme těsto.
  4. Rozdělíme na 4 větší kousky a uděláme placičky
  5. Každou placičku mírně potřeme kečupem a na každou placičku dáme náplň
  6. Utvoříme bochánky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem
  7. Rukou mírně bochánek zmáčkneme a necháme pořádně nakynout
  8. Nakynuté potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme
  9. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *