Bezlepkové placky a rohlíky z šunkového těsta

250 g bezlepkové mouky Jizerka
50 g pohankové mouky
1/2 kostky droždí
1 čajová lžička cukru
200 ml vlažného mléka nebo vody  ( já použila mléko )

1 čajová lžička soli
200 g jemně nastrouhané šunky

na potření: rozšlehané vajíčko nebo voda nebo olej ( já použila vajíčko )

na posypání: slunečnicová semínka a amarantová zrníčka

 

  1. Kvásek uděláme z vlažného mléka nebo vody, droždí a cukru
  2. Do mísy dáme obě mouky a sul,přidáme jemně nastrouhanou šunku, přidáme vzejitý kvásek a zpracujeme v těsto (pozor je dost lepivé!)
  3. Přendáme na pomoučený vál a pomoučenýma rukama zpracujeme na pěkný hladký bochánek
  4. Těsto rozdělíme na víc dílů(tak aby se nám dobře vyvalovalo) a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka(sklenici také namáčíme do mouky)
  5. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem
  6. Plech zaděláme utěrkou a necháme kynout
  7. Vykynuté potřeme vajíčkem(olejem nebo vodou) a posypeme semínky podle chuti
  8. Pečeme na 160 – 170 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *