Bezlepkové perníkové stromečky

420 g bezlepkové mouky Jizerka
140 g mletého cukru
60 g tuku ( Heru )
2 celá vejce
100 g medu

1 polévková lžíce perníkového koření
1 čajová lžička jedlé sody
2,5 polévkové  lžíce  kakaa

na potření: 1 rozšlehané vejce

na polevu : 180 g moučkového cukr ( několikrát nutné přesít ), 1 bílek a šťáva z 1 citronu

  1. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, poté rozválíme a vykrajujeme potřebné tvary na stromeček
  2. Skládáme na plechy na pečící papír
  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 170 stupňů upečené necháme vychladnout
  4. Nachystáme si bílkovou polevu
  5. Jednotlivé hvězdičky potřeme celé na bílo, do každé špice dáme ozdobu malé rýžové srdíčko
  6. Poté jednotlivé hvězdičky slepujeme
  7. Mezi poslední dvě vrchní hvězdičky dáváme malé kolečko, aby strom vypadal plasticky a byl vyšší
  8. Hotové slepené stromy necháme zatuhnout, bílkovou polevu si dáme do zdobícího sáčku a dozdobíme kraje
  9. Necháme ztuhnout a poté můžeme jemně pocukrovat a získáme tak zasněžené stromečky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *