Bezlepkové perníčky

RECEPT:

perníčky:
350 g bezlepkové mouky (já dávám Jizerku nebo Schär Mix B)

180 g moučkového cukru

 50 g změkklého másla

 1/2 lžičky jedlé sody

 2 lžíce medu

 perníkové koření

 2 lžíce kakaa (nemusí být)

Perníčky těsně po upečení ještě horké potírám rozšlehaným vejcem, pěkně se pak lesknou.

bílková poleva:
300 g moučkového cukru

 2 bílky

 2-3 lžíce škrobu ( kukuřičného nebo bramborového )

 2 lžíce citrónové šťávy.

Z bílků ušlehám tuhý sníh do kterého postupně přidám vše ostatní.

 Poleva musí být natolik tuhá, aby se při zdobení na perníčcích neroztékala a pěkně držela tvar.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *