Bezlepkové perníčky

500 g bezlepkové mouky Jizerka + 4 polévkové lžíce Jizerky
190 g mletého cukru
1/2 Hery
125 g medu

1 polévková lžíce prášku do pečiva Dr.Oetker
3 celá vejce
3/4 polévkové lžíce mleté skořice
3/4 polévkové lžíce perníkového koření

  1. Všechny přísady na perníčky navážíme a dáme do misky (mouky dáme pouze těch 500g)
  2. Začneme vypracovávat těsto, nakonec ještě přidáme 4 polévkové lžíce Jizerky a těsto dopracujeme
  3. Takto hotové těsto dáme odležet do lednice (cca15 – 30 minut-déle ne, začalo by se roztékat)
  4. Na pomoučeném vále vyválíme ( těsto na perníčky musíme válet vždy na pomoučené ploše i když máme silikonovou podlořku)
  5. Vykrajujeme různé tvary
  6. Skládáme na plech, který je vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů
  7. Hotové perníčky necháme vychladnout a můžeme zdobit (my jsme tentokrát na zdobení použili pro nedostatek času čokoládovou bílou polevu, perníčky můžeme hned jíst – jsou měkké)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *