Bezlepkové pařížské trubičky

320 g bezlepkové mouky Jizerka
160 g moučkového cukru
160 g másla

100 g mletých ořechů
1 menší vejce
na máčení konců trubiček potřebujeme čokoládovou polevu
na naplnění trubiček můžeme použít buď šlehačku ( potom ale vydrží max.2 dny v ledničce ) a nebo klasický máslový krém

  1. Všechny suroviny dáme do misky
  2. Utvoříme těsto, které dáme ztuhnout do lednice
  3. Poté vyválíme na tenkou placku
  4. Pomocí rádla nakrájíme na stejně velké obdélníčky a všechny trubičky si omastíme máslem
  5. Namazané trubičky postavíme, čím lépe namažeme tím lépe nám půjdou potom upečené sundat
  6. Každou trubičku namotáme a pokud jsme nakrájeli větší obdélníčky,ukrojíme tak aby kraje byly těsně k sobě a pouze rukou přimáčkneme
  7. Skládáme na pečící papír a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů dozlatova
  8. Upečené necháme vychladnout a poté můžeme trubičky vyndávat
  9. Konce trubiček máčíme v čokoládě, až nám čokoláda ztuhne můžeme plnit krémem nebo šlehačkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *