Bezlepkové ořechové rohlíčky

na rohlíčky:
150 g mletého cukru
150 g mletých ořechů
60 g bezlepkové mouky Jizerka

1 vejce

na krém:
3 celá vejce + 200 g mletého cukru  šleháme nad parou , po vychládnutí zašleháme  1 celé máslo

– nakonec celé máčíme v čokoládě

  1. Všechny suroviny dáme do mísy
  2. Vypracované těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici, poté vyválíme a vykrajujeme tvar rohlíčku, pozor!! v troubě jen sušíme! Cca na 75 stupňů až naskočí a jsou vysoké tak na chvíli přidáme na 100 stupňů, aby měly barvu
  3. Po upečení necháme vychládnout
  4. Vychládlé skládáme dnem vzhůru
  5. Nastříkáme vrstvu krému
  6. Nakonec si rozpustíme čokoládovou polevu a rohlíčky máčíme krémem v čokoládě

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *