Bezlepkové ořechové linecké

na těsto:
130 g mletého cukru
60 g mletých ořechů
200 g bezlepkové mouky Schär C
110 g  másla

1 vanilkový cukr
1  vajíčko

na slepení: marmeláda nebo šlehačkový krém

na polevu: čokoládová poleva

na šlehačkový krém:  50 g čokolády, 1 vrchovatá polévková lžíce medu a 1 polévková lžíce 30 % smetany

–  z této dávky máme cca 50 hotových slepených tvarů

  1. Navážíme si všechny suroviny
  2. Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici minimálně 1 hodinu
  3. Vyválíme a vykrajujeme různé tvary
  4. Skládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě
  5. Upečené necháme na papíře vychládnout a pak teprve bereme
  6. Vykrojené tvary slepíme meruňkovou marmeládou, polijeme bílou čokoládovou polevou a dozdobíme hnědou čokoládovou polevou
  7. Ve vodní lázni rozpustíme všechny suroviny na šlehačkový krém
  8. Až je rozpuštěná i čokoláda tak z plotny odstavíme a necháme vychládnout
  9. Cukroví tím slepujeme, opatrně máčíme v bíle čokoládové polevě a necháme zatuhnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *