Bezlepkové ořechové hvězdičky

na těsto:
180 g mletého cukru
140 g mletých ořechů
1 žloutek
1 celé vajíčko

110 g bezlepkové mouky Jizerka
špetka skořice a citrónové kůry
bílková poleva:
1 bílek
150 g mletého cukru
1 čajová lžička citrónové šťávy

  1. Všechny suroviny na těsto si odvážíme do misky a zpracujeme těsto
  2. Suroviny na bílkovou polevu dáme taky do misky a vařečkou nebo stěrkou smícháme v hustou polevu(poměr cukru je dán na cca střední bílek, pokud má někdo větší vajíčka můžeme přidat cukr, tak, aby byla poleva hustá)
  3. Těsto na mírně pomoučeném válu rozválíme
  4. Celou plochu potřeme bílkovou polevou a vykrajujeme hvězdičky(hvězdičku je lepší pokaždé namočit do mouky a oklepat nebo utírat do papírové utěrky, protože na formičku se bílková poleva lepí)
  5. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem
  6. Místo pracných tvarů můžeme udělat tyčinky pomocí rádýlka
  7. Vše sušíme v troubě velice pomalu ( tak na 75 stupňů, maximálně na 100 stupňů)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *