Bezlepkové napoleonské tyčky

na těsto:
140 g másla
70 g mletého cukru
70 g mletých ořechů
190 g bezlekové mouky Schär mix C
na špičku nože mleté skořice

1 vejce
na potření: marmeláda ( já použila borůvkovou )
sněhová hmota:
3 bílky
70 g mletých ořechů
150 g mletého cukru

  1. Všechny suroviny na těsto odvážíme a vypracujeme těsto
  2. Těsto rozválíme na vymazaný plech(nebo pečící papír)
  3. Celou plochu potřeme marmeládou
  4. Bílky vyšleháme řádně do tuha
  5. Přidáme mleté ořechy a mletý cukr a opatrně zamícháme
  6. Poté rozetřeme na marmeládu
  7. Takto nachystané dáme do rozehřáté trouby na 150 stupňů a pečeme dozlatova
  8. Necháme uležet do druhého dne
  9. Poté krájíme na malé tyčinky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *