Bezlepkové mušle

na těsto:
1 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky ( Jizerka nebo Schär C )
1/2 kostky hery
1/2 kostky másla

1 celé vejce
1 žloutek

na nádivku:
1 a 1/2 hrnku mletých ořechů, 1/2 hrnku mletého cukru, 1 vejce, 1 žloutek

na obalení: mletý cukr + vanilkový cukr

  1. Ze všech surovin uděláme těsto a necháme cca 1 hodinku uležet v lednici
  2. Vykrajujeme na pomoučeném vále větší kolečka
  3. V misce si smícháme všechny suroviny na nádivku
  4. Doprostřed každého kolečka dáme malý kousek nádivky, mušli ohneme na poloviny a kraje trochu přimáčkneme
  5. Skládáme na plech a pečeme na 150 stupňů dozlatova
  6. Upečené necháme na plechu vychladnout a potom obalujeme ve směsi cukru + vanilkový cukr

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *