Bezlepkové motané rohlíčky z mouky Finax

380 ml vlažné vody
300 g bezlepkové mouky Finax zelené
200 g bezlepkové mouky Finax červené
1/2 kostky droždí
2 čajové lžičky cukru

1 a 1/2 lžičky soli
30 g rozpuštěného másla

na potření: rozšlehané vajíčko

na posypání:  strouhaný tvrdý sýr nebo semínka dle chuti

– z uvedeného množství

 

  1. Kvásek uděláme z vlažné vody,cukru a kvasnic)
  2. Ostatní přísady dáme do misky a přidáme vzejitý kvásek, mírně promícháme a pomocí ručního šlehače nebo vařečky vypracujeme těsto, které přendáme na mírně pomoučený vál
  3. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a každý kousek válečkem rozválíme,smotáme a kraje mírně zmáčkneme k sobě a celé to takto ještě několikrát proválíme
  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme pod utěrkou kynout (cca 20 minut)
  5. Nakynuté potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dle chuti, pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *