Bezlepkové moka

na cukroví:
150 g bezlepkové mouky Finax – červené
40 g mletého cukru
80 g másla
1 žloutek

na krém: mletý cukr + máslo + mleté oříšky + pár lžiček uvařené vychladlé rozpustné kávy

na polevu: mletý cukr + šťáva z citrónu + pár lžiček uvařené vychladlé rozpustné kávy

na dozdobení: čokoládová poleva
– z této dávky máme cca 45 hotových ( znamená slepených ) moka

  1. Všechny přísady na cukroví musíme mít pokojové teploty
  2. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice minimálně na ½ hodiny odležet
  3. Na mírně pomoučeném vále těsto rozválíme a vykrajujeme moka tvary
  4. Skládáme na plech, který jsme vymazali papírem od použitého másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů!(nepečeme na více stupňů, protože tvary by se nám rozjížděly
  5. Upečené necháme trošku vychládnout (horké cukroví by se lámalo) a potom ho krásně nožem sundáme
  6. Sundané z plechu necháme zcela vychladnout a zatím si připravíme krém ( smícháme všechny suroviny na krém, aby vznikl krásný hladký krém )
  7. Cukroví slepíme spodní stranou k sobě a připravíme si ze všech surovin na polevu krásně lesklou polevu
  8. Polevou natřeme (pracujeme rychle, protože poleva brzo ztvrdne) a necháme uschnout
  9. Poté si připravíme čokoládovou polevu a na každé moka napíšeme velke ,,M,, (na toto zdobení používám hotovou polevu v sáčku, ustřihnu si,ale menší rožek než je naznačen)
  10. Necháme zaschnout

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *