Bezlepkové mandlové linecké

200 g bezlepkové mouky Schär Mix C
50 g mletých mandlí
120 g másla
120 g mletého cukru

1 celé vajíčko
na slepení  máslový mandlový krém
na polití: čokoládová poleva
na ozdobu: půlka mandle
– této dávky uděláte cca 60  hotových kousků ( záleží jak velký  tvar si zvolíte )

  1. Ze všech přísad vypracujeme těsto, které necháme cca 1 hodinu odpočinout v ledničce, poté vyválíme a vykrajujeme tvary
  2. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme, na plechu necháme vychládnout
  3. Slepujeme k sobě máslovým mandlovým krémem a máčíme v čokoládové polevě, ještě můžeme dozdobit půlkou mandle

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *