Bezlepkové loupáčky

200 ml mléka
1/2 kostky droždí
90 g hery
špetka soli
5 PL cukru

1 žloutek
360 – 370 g bezlepkové mouky Jizerka

na potření: rozšlehané vajíčko

na posypání : mák

 

  1. Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a kvasnic.
  2. Ostatní přísady dáme do misky a vypracujeme těsto.
  3. Rozdělíme na stejné velké díly
  4. Vyvalujeme na jednotlivé díly a motáme do tvarů loupáčků, konce k sobě řádně zmáčkneme
  5. Dáme na plech a přikryjeme utěrkou a necháme vykynout až na dvojnásobek
  6. Po vykynutí potřeme vajíčkem, posypeme mákem a pečeme dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *