Bezlepkové linecké slepované

250 g bezlepkové mouky Schär Mix C
120 g másla
120 g mletého cukru
1 celé vajíčko

2 vanilkové cukry
1 čajová lžička prášku do pečiva Dr.Oetker
na slepení marmeláda
– této dávky uděláte cca 60 – 70 hotových kousků ( záleží jak velký  tvar si zvolíte )

  1. Všechny přísady (krom marmelády) musíme mít pokojové teploty
  2. Smícháme v těsto a dáme do lednice minimálně na ½ hodinky odpočinout
  3. Těsto rozválíme, kdo používá silikonovou podložku stačí jen mírně poprášit, kdo používá klasický vál pomoučíme trošku víc
  4. Vykrájené tvary skládáme na vymazaný plech (dobré je použít např. olej ve spreji)
  5. Pečeme v dobře rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova
  6. Upečené musíme na plechu nechat zhládnout, potom tvary krásně podebereme nožem a přendáme (horké tvary se budou rozpadat!!)
  7. Necháme zcela vychládnout a potom slepujeme marmeládou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *