Bezlepkové ledňáčky

1 smetana ke šlehání
1 zakysaná smetana

1 vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
na ochucení: jahody a čokoláda

  1. Smetanu ke šlehání + vanil. cukr vyšleháme
  2. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme
  3. Směs jsem si rozdělila na poloviny
  4. Do jedné poloviny dáme pro ochucení rozmačkané jahody
  5. Do druhé poloviny nastrouháme čokoládu
  6. Naplníme ledňáčkové formy,uzavřeme
  7. Takto nachystané dáme do mrazícího boxu nejlépe přes noc
  8. Až je ledňáček zmražený dáme ho na chvíli pod tekoucí teplou vodu, aby se lépe uvolnila formička
  9. Vytáhneme a máme hotový lednáček

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *