Bezlepkové langoše

450 g bezlepkové mouky Jizerka
250 ml kefíru
100 ml mléka
1/2  čajové lžičky mletého cukru
3/4 kostky droždí

1/2 čajové lžičky jedlé sody
1/2 čajové lžičky soli
50 ml oleje
na ozdobení: česnek, kečup, sýr

  1. Událáme kvásek z vlažného mléka, cukru a kvasnic
  2. Ostatní přísady dáme do mísy, krom mouky – té tam dáme jen cca půlku,přidáme hotový kvásek a vše promícháme
  3. Potom postupně dosypáváme zbytek mouky a vařečkou vymícháme těsto, které se nelepí na mísu
  4. Lžičkou, kterou mírně omoučíme vyhazujeme větší kousky a uděláme z nich pěkné bochánky
  5. Na pánvi rozpálíme olej, rukou pěkně roztáhneme a vložíme do rozpáleného oleje
  6. Vidličkou otáčíme a smažíme z obou stran
  7. Potom dozdobíme, potřeme prolisovaným česnekem,pokapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem
  8. Langoše jsou dosti syté, takže pokud nám zůstane ještě těsto dáme ho do silně vymaštěného mikrotenového sáčku a necháme v lednici, můžeme použit ještě další 3 dny

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *