Bezlepkové karamelové řezy

na korpus:
6 vajíček
30 dkg krystal.cukru
4 polévkové lžíce bezlepkové strouhanky
30 dkg mletých ořechů

1 polévková lžíce prášku do pečiva Dr.Oetker

na krém:
1 kondenzované slazené mléko ( salko )
1 máslo
1 polévková lžíce mletého cukru
granko nebo strouhaná čokoláda

  1. dáme do vody vařit salko – vaříme 2 hodiny, potom vytáhneme a necháme v ledničce vychladnout
  2. Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky a pořádně šleháme, potom přidáme ořechy,strouhanku a prášek do pečiva a opatrně zamícháme
  3. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 160 stupňů cca 20 – 25 minut
  4. Upečený korpus necháme vychladnout
  5. Do mísy si dáme máslo, cukr a studené uvařené salko
  6. Vše pořádně vyšleháme
  7. Karamelový krém natřeme na vychladlý korpus
  8. Posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem a necháme v ledničce ztuhnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *