Bezlepkové jogurtové kostky

na těsto:
3 vajíčka
6 polévkových lžic cukru krystal
1 vanilkový puding
4 polévkové lžíce bezlepkové mouky Jizerka
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva Dr.Oetker
na jogurtový krém:
slitá šťáva z kompotovaných mandarinek doplněná vodou nebo pomerančovým džusem na celkový obsah 200 ml

1 prášková želatina ( je to 20 g )
150 g moučkového cukru
2 velké bílé jogurty vhodné pro bezlepkovou dietu ( celkem 800 g )

na šlehačkovou vrstvu:
1 prášková šlehačka
1 ztužovač šlehačky
na ozdobení potřebujeme okapané kompotované mandarinky
na zalití mandarinek jedno čiré želé

  1. Vyšleháme bílky s cukrem, poté přidáme žloutky, nakonec opatrně vmícháme puding + mouku+ prášek do pečiva
  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů dozlatova
  3. Upečený korpus necháme vychladnout
  4. Želatinu si nasypeme do misky, zalijeme polovinou nachystané šťávy a necháme bobtnat cca 10minut
  5. Druhou polovinu šťávy,moučkový cukr a oba jogurty smícháme
  6. Takto nabobtnalou želatinu dáme na necelou minutu do mikrovlnné trouby, aby se rozpustila a rozpuštěnou vlijeme do smíchaného jogurtu
  7. Promícháme a nalijeme na vychladlý korpus a řádně roztáhneme po celé ploše a dáme do lednice ztuhnout
  8. Dle návodu na sáčku ušleháme práškovou šlehačku, poté dle návodu umícháme ztužovač šlehačky
  9. Obě suroviny smícháme a řádně vyšleháme
  10. Šlehačku rozetřeme na jogurtovou vrstvu, kterou musíme mít řádně zatuhlou
  11. Nakonec na šlehačku naskládáme okapané mandarinky (množství podle chuti) a podle návodu na sáčku čiré želé si želé uvaříme a mandarinky tím přelijeme, takto nachystané řezy dáme do lednice řádně ztuhnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *